Tag et medansvar for vores klode

Mange af os har set de forfærdelige billeder af mindre øer af plastik, som flyder rundt i vores have. Eller af strandene mange steder i Asien, der på overfladen består af mere plastik end sand. Eller af floderne i Afrika, hvor plastikken dækker det meste af overfladen. Der er desværre rigtig mange eksempler, og det synes næsten uvirkeligt at se naturen blive behandlet på den måde, men sådan er tilstandene alt for mange steder i verden...
Plastikkop efterladt på en strand som affald.

 

Al den plast er skadelig for både miljø og klima. Hvis vi som planet har nogen forhåbninger om at komme problemet til livs, er det afgørende, at vi bliver bedre til at genanvende allerede eksisterende plastik. På den måde forhindrer vi produkter af mere plastik og undgår, at så meget plastik ender i havene og i naturen generelt.

Hovedparten af vores produkter består helt eller delvist af genanvendt plast. Det har to rigtig afgørende fordele sammenlignet med ny plast, også kaldt jomfru-plastik. For det første genanvender vi et affaldsprodukt, så det ikke ender i naturen. Derudover er der i selve produktionsprocessen meget at vinde, da vi ikke skal skabe mere jomfru-plastik. For hvert kg plast vi genbruger, sparer vi miljøet for 2,4 kg CO2 i forhold til anvendelse af det traditionelle oliebaserede jomfru-plast. Der er derfor mange rigtig gode årsager til at vælge produkter produceret på genbrugsplast.