Fra plastikaffald til tasker, tøj og tekstiler

Ja, det kan lyde forunderligt. Hvordan kan den brugte cola-flaske omdannes til en kasket eller rygsæk af genbrugsplast? Det kræver, at plastikken indsamles, vaskes, sorteres fra andre plasttyper, og omformes til tynd polyestertråd, der kan anvendes helt på linje med traditionelt polyester.

PET-plast er på globalt plan anset som værende en stærk, fleksibel, sikker og ugiftig form for plastik, som er 100 % genanvendelig. Eftersom PET er en ren plastform, der består af få og enkle ingredienser, kan det ret simpelt og effektivt genbruges uden at holdbarheden og styrken mindskes i genbrugt udgave.

Genbrugt PET-plast bliver til PET-garn, som anvender 94 % mindre vand end oliebaseret PET-fiber (polyester). I selve produktionsprocessen bruges tilmed 60 % mindre energi. Der er derfor en kæmpe miljøgevinst ved at anvende affaldsplast i produktionen af tekstiler til tøj og tasker fremfor at anvende nyt polyester.

Fra plastikaffald til tasker, tøj og tekstiler. Processen fra plastikflaske til tekstil gennemgås grafisk.

Derfor kan du med god samvittighed købe Reflect®-produkter. Udover deres funktionalitet og flotte design, er de også produceret med langt større hensyn til miljø og klima end mange tilsvarende produkter. Du kan læse mere, om hvad Reflect® gør for at aflaste miljøet her.