Tag et medansvar for vores klode sammen med Reflect

Mange af os har set de forfærdelige billeder af små øer af plastik, som flyder rundt i vores have. Eller af strandene mange steder i Asien, der på overfladen består af mere plastik end sand. Eller af floderne i Afrika, hvor plastikken dækker det meste af overfladen. Der er desværre rigtig mange eksempler, og hvert af dem skærer i hjertet. Det virker næsten urealistisk at se naturen behandlet på den måde, når man sammenligner det med naturen i Danmark, men sådan er tilstandene mange steder i verden...

Alt den plast er skadelig for både miljø og klima. Hvis vi som planet har nogen forhåbninger om at komme problemet til livs, er det afgørende, at vi bliver bedre til at genanvende allerede eksisterende plastik. På den måde undgår vi, at den ender i havene og i naturen generelt.

Hovedparten af vores produkter består helt eller delvist af genanvendt plast. Det har to rigtig afgørende fordele sammenlignet med ny plast. For det første genanvender vi et affaldsprodukt, så det ikke ender i naturen. Derudover er der i selve produktionsprocessen meget at vinde, da vi ikke skal skabe mere ny plastik, også kaldet jomfru-plast. For hvert kg plast vi genbruger, sparer vi miljøet for 2,4 kg CO2 i forhold til anvendelse af det traditionelle oliebaserede jomfru-plast. Der er derfor mange rigtig gode årsager til at vælge produkter produceret på genbrugsplast.